Inplanerat reparationsarbete den 20/10 kl.8.00

Plats: Skåp 301 Björkhult.

 

Bakgrund:

Vi har under en längre tid brottats med uppkopplingar som ”gått upp och ner ” i hastighet i delar av vårt fibernät. Efter felsökning lokaliserade vi, tillsammans med LinkToLink att en undermålig installation under uppbyggnaden av nätet utförts i ett av våra fiberskåp. De försvårande förutsättningarna med felsökningen har varit, att problemet varit intermittent, dvs. ett fel som uppstår lite då och då och kan uppstå när en fiberkabel är skadad, men inte helt sönder.

Skåpet sitter på huvudstammen (Viared-Seglora) och felet gäller från Viared till Björkhult som förser ca 100 st av våra medlemmar med uppkoppling i Björkhult med omnejd.

För dessa medlemmar kommer fibern att vara ur funktion under hela tiden arbetet pågår.

För övriga medlemmar jobbar vi tillsammans med NETatONCE, för att minimera eller helt undvika avbrott, genom att kunna leda om internettrafiken och hämta uppkoppling från andra sidan av fibernätet. Vi har dock i nuläget ej fått något klart besked kring detta, men håller våra tummar att de löser det.

Arbetet påbörjas nu på tisdag den 20:e oktober kl.8.00 och beräknas vara klart till tidig kväll

De som utför arbetet, har full prioritet på uppdraget och är på plats med manskap och utrustning, för att blåsa om del av fibern, om detta behövs.

Vi hoppas på er fulla förståelse och vill att ni skall veta att vi gör allt vi kan för att få upp kvaliteten på vårt fibernät igen.

 

Tack för förståelsen!

//Styrelsen